Business to business si business to consumer – Site-uri pentru afaceri online

Tipuri de portaluri de business pe care le putem dezvolta pentru afacerile online

In Romania nu sunt foarte multe portale de business online , dar piata este in crestere. Momentul sa va lansati un astfel de portal este mai mult de cat propice.

Putem dezvolta diverse tipuri de portale de business :

  • portaluri de licitatii online
  • site-uri de ofertare online (site-uri unde furnizorii de servicii isi adauga serviciile , iar vizitatorii ii pot contacta prin intermediul portalului). De exemplu – Pagini aurii, directoarele de firme si servicii
  • site de tip market place online (piata online de produse) cu principala functie de a compara preturi si carcateristici produse.
  • site-uri de vanzari online (auto-moto ,IT  si alte domenii)

Diferenta intre portaluri B2B si cele B2C

Portalurile B2B se diferentiaza de cele B2C prin publicul tinta pe care il urmaresc, companiile si respectiv clientii de orice tip.

O alta diferenta ar fi modalitatile de plata , deoarece companiile prefara sa plateasca prin transfer bancar, la un anumit termen , pe cand clientii site-urilor de tip B2C agreaza platile prin credit card sau platile prin ramburs la livrare.

B2B este folosit mai ales de angrosisti, producatori sau distribuitori iar B2C asigura o legatura intre clienti de toate tipurile  si furnizori.